Учениците от ОУ "Васил Левски" посетиха клуб по бойни изкуства "Скорпион"

АКО НИКОГА НЕ СТЕ МИСЛИЛИ ДАЛИ ДЕТЕТО ВИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С БОЙНИ ИЗКУСТВА, МОЖЕ БИ ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ!

Тренировките по бойни изкуства са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за постигне на:
- добра физическа кондиция 
- отлична координация
- сила 
- издръжливост 
- концентрация на вниманието 
- бързина


Бойните изкуства действително могат да помогнат на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване.
Специалистите казват, че зачитането на правилата по време на самата тренировка кара децата да бъдат и много по-дисциплинирани в училище.
Бойните изкуства учат децата да се грижат за себе си, да се защитават, те дават на децата по-високо самочувствие. Научават ги да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях.
Това е особено важно за тези, които по принцип са срамежливи и неуверени. Ако детето ви има ниско самочувствие, един от най-добрите начини да се преборите с това е да го запишете на бойни изкуства.
Като цяло има много причини защо децата да се занимават с бойни изкуства. Те дават енергия, чувство на увереност и вяра, че децата винаги могат да реагират, ако някой се опита да ги нападне.
Все по-често се говори за проблемите с детското затлъстяване – бойните изкуства са добра алтернатива на фитнеса.
Наред с физическото развитие и укрепване, у децата се възпитават редица качества като постоянство, устойчивост на вниманието, дисциплина и други.
Под въздействие на тренировките, децата усъвършенстват физиката, техниката, духа и характера си. Плахите стават силни и уверени, а палавите се учат на дисциплина и самоконтрол.

Домакинитеот Клуб по кик бокс "Скорпион" - Плевен Камен Пенчев - световен шампион по кик бокс и неговият син Димитър Пенчев - балкански и вицеевропейски шампион за професионалисти в стил лоу кик и седемкратен републикански шампион на България във всички рингови стилове на кикбокса, откликнаха на желанието на децата от Основно училище "Васил Левски" - Плевен да наблюдават тренировка на възпитаниците на клуба.
Димитър Пенчев отговори на въпросите им за режима на тренировките и разказа за ползите от бойните изкуства.