Ние вече получихме първия си подарък за Коледа!

Той е много специален, защото секунда след секунда оживяваше пред очите ни… С всеотдайност и любов, с усмивка на лицето, Тя твореше, за да ни понесе – една толкова бяла и толкова истинска зимна картина… Едно вълшебство, изрисувано върху стъкло.

Коя е Тя ли? Всички познаваме плевенската художничка Станимира Радулова. Но не всички знаят, че нейната внучка Преслава е едно от първолачетата ни. И тайничко ще ви кажа, че Преси през цялото време помага в рисуването. Сами виждате на снимките, нали?


Още веднъж благодарим на г-жа Радулова и искаме да знае, че всички се радваме на подаръка, който ни направи. А може би и тя ще се зарадва да чуе, че я наричаме художничката – почти вълшебница.
Това, последното, го измислиха малките ученици, дето много обичат да рисуват, да ходят по състезания и да участват в конкурси.
Сега ще ви ги представя, направо с резултатите от състезанието „Аз рисувам“ – поименно, клас и брой точки от възможни 50. Цяло съзвездие, четете:

І клас

Преслава Николаева Георгиева 50
Христо Кирилов Илиев 50
Александър Ивов Замфиров 50
Емилия Йорданова Иванова 46
Даяна Венелинова Георгиева 44
Нина Мирославова Петрова 44

ІІ клас

Ивана Стефанова Стефанова 50
Максим Митков Гетов 50
Сияна Бисерова Райкова 50
Ани Мирославова Димитрова 46
Теодора Сашева Маринчева 46
Трифон Николаев Илиев 40

ІІІ клас

Ванелия Кевин Смит 50
Радослава Николаева Танкова 50

ІV клас

Преслава Георгиева Димитрова 50
Петко Илиев Петков 50
Теодора Василева Печева 48
Тереза Ивайлова Добрева 48

Темата беше „Моята любима приказка“, а получилите 50 точки имат шанс, да участват в Националното финално състезание на Сдружението на българските начални учители за ученици I - IV клас. Организатори са СБНУ, Синдикат на българските учители (СБУ) и Софийски университет „Св. Климент Охридски".
Другите звездички са участници и в конкурса, организиран от ЦРД – Плевен „Моето коледно послание“ и всички малчугани, обичащи четките и боите.
Казват, че по Коледа се сбъдвали желания… Ако това се случи наистина, то скоро на небосклона ще изгрее едно ново съзвездие с името „ Малките художници“…