„Тормозът като форма на насилие - виртуалност и реалност”

БЪДИ МОЙ ПРИЯТЕЛ...
Под това мото г-жа Гинка Манолова – районен инспектор от Детска педагогическа стая към първо РУ на МВР – Плевен, подробно запозна ученици от прогимназиалните класове с видовете тормоз. Темата „Тормозът като форма на насилие - виртуалност и реалност” е предвидена за Час на класа във връзка с Националната програма „Работа на полицията в училищата".
Учениците изиграха две ролеви игри, в които имаха възможност да разграничат жертва, насилник и наблюдатели в ситуация на тормоз. Учебното занятие завърши с играта „Куфар и кошче”, в която всеки трябваше да сложи в куфар две неща, които са му харесали от заниманието и ще ги съхрани, а в кошчето - нещата, които няма да запомни и ще изхвърли.
Момичетата и момчетата бяха единодушни, че „ще изхвърлят” тормоза от училище. Беседата завърши с обещание от страна на г- жа Манолова следващата им среща да е във връзка с безопасността на учениците в Интернет.
Г-жа Гинка Манолова е дългогодишен приятел на учениците от училището - търпеливо изслушва проблемите им, с готовност разяснява и ги съветва, радва се на успехите и израстването им.